Energetische bescherming

De laatste tijd zijn er vreemde dingen gebeurd. Deze blogpost heb ik al verschillende keren proberen te schrijven, maar telkens gebeurde er iets waardoor ik het moest afbreken. Ik voelde me aangevallen en onzeker. Ik was energetisch verzwakt en deze problemen kregen een weerslag op het materiële. Uit de mails die ik heb ontvangen, weet ik dat ik niet de enige ben die dit de voorbije maanden heeft ervaren. Er is iets aan de hand, er zijn veranderingen, onze wereld verandert en op energetisch niveau gebeurt er veel. Er circuleren veel verklaringen rond op het Internet, gaande van religieuze tot conspiracy en magische. Ik begrijp niet alles dat er gebeurt, maar het is ook niet aan mij om het te begrijpen. Ik ben tevreden met wat ik kan bevatten en wil doorgeven wat ik kan doorgeven. In deze blogpost wil ik het hebben over hoe je je kan beschermen op energetisch niveau. Door deze 8 punten te onderhouden, ben je veilig in de energetische wereld en dit zal zich ook manifesteren in de materiële. Deze regels zijn hiërarchisch: dit wil zeggen dat je ze in de juiste volgorde moet doen en de vorige moet blijven onderhouden. Je kan dit vergelijken met de basis van een gebouw: je werkt van onder naar boven toe en blijft de basis verzorgen terwijl je verder bouwt.
Zelf besef ik nu dat ik zo opgeslorpt was door materiële beslommeringen dat ik niet alle 8 regels heb nageleefd. Het is ook niet makkelijk als je je zorgen maakt om geld of gezondheid, maar het is mogelijk. Weet dat je niet de enige bent. En als je vragen hebt, aarzel dan niet om me te mailen (info@renka.be). Ik raad je aan om dit op papier te lezen en niet op een computerscherm, de reden staat onder punt 3. Verder wil ik nog even toevoegen dat er grote bewegingen zijn waar te nemen in de energetische wereld. Als je dit leest, voel je dit ook aan. Laat je niet ontmoedigen of bang maken. Je bent niet alleen.

Overzicht regels:
1) zelfzorg en zorgen voor de binnenste kring
2) contact met de natuur
3) technologie beperken
4) minder mediteren
5) geven en nemen
6) aura versterken
7) rituelen
8) lokaal versus globaal

1) Zelfzorg en zorgen voor de binnenste kring

Deze regel is de eenvoudigste en tegelijkertijd de moeilijkste. We zijn het zorgen voor onszelf verleerd en weten niet goed wat we nodig hebben om goed te functioneren. Hier gaat het niet om de luxe dat ons wordt aangepraat door de reclame en vitamine- en andere supplementen dat de medische industrie ons aanbiedt, maar om echt zorgen. Het belangrijkste is voeding: zonder voeding kunnen we niet functioneren. Ons lichaam heeft brandstof nodig. Welke brandstof is afhankelijk van het individu: niet alle voedingsstoffen hebben hetzelfde effect op iedereen. Het kan zijn dat je meer vezels nodig hebt, maar het kan ook zijn dat je meer eiwitten nodig hebt. Dit moet je leren aanvoelen. In het begin zal je vaak twijfelen of je ziek of zwak voelen, maar na een tijdje weet je goed welke voedingsmiddelen je moet weten om je goed te voeden en bijgevolg goed te voelen.
Naast de juiste voedingsmiddelen is het ook belangrijk om goede voedingsmiddelen te kiezen. Kies niet voor verpakte voedingswaren, maar zoveel mogelijk onbewerkte (hoe minder bewerkt, hoe beter) en indien mogelijk recht van de bron. Er zijn veel (bio)boeren waar je eten rechtstreeks kan kopen. Laat je niet verleiden door mooie slogans en glanzende verpakkingen. Voeding moet onbewerkt zijn, niet voorgesneden en niet vermalen in een onherkenbare vorm. Als dit financieel niet mogelijk is, schakel dan stap voor stap over en oordeel niet over jezelf: je moet roeien met de riemen die je hebt. Er zal steeds voldoende geld aanwezig zijn om de noodzakelijke voedingsmiddelen te kopen voor jezelf, geloof hierin.
Ook de bereidingswijze is heel belangrijk! Verban de microgolfoven en kies voor bereidingswijzen waar de smaak (en textuur) zoveel mogelijk bewaard blijft. Eet groenten en fruit liefst onbewerkt en rauw als het kan. Kies voor vlees dat gerijpt is als je vlees eet (vlees moet besterven zoals ze het vroeger noemden, dit betekent niet laten rotten in de koelkast! Zoek een leverancier die dit als filosofie toepast en in veilige omstandigheden doet). Eet meer plantaardig voedsel dan dierlijk en laat je niet verleiden tot een overconsumptie van granen.

Drink ook voldoende water. Verban de frisdranken en gezoete dranken: dat is niet goed voor je. Uitzonderlijk een cola of fruitsapje kan geen kwaad, maar maak hier geen gewoonte van. Water is nog altijd het beste. Verminder wel de inname van kraantjeswater en zoek voor merken die water leveren in glazen flessen (geen plastic) en bij voorkeur merken die water diep uit de grond of uit bergen halen: dat is het zuiverste water. Dit water is ook vaak "oud" en komt uit een tijd dat er minder vervuiling was. Ons kraantjeswater is oppervlaktewater en "nieuwer" en vervuilder. Ook al is het gefilterd en bacteriologisch zuiver, er blijven steeds energetische residuen die bij een verzwakt energetisch lichaam schade kunnen aanbrengen. Als je energetisch sterker staat, kan je dit zonder problemen drinken. Water met een smaakje zoals citroenschijfjes of muntblaadjes of fruit of thee is een tussenoplossing, maar niet zo goed als zuiver water. Je moet de (kruiden)thee of water met fruit of kruiden nog steeds aanvullen met gewoon water.

Vanzelfsprekend is ook de lucht die we inademen belangrijk: verlucht daarom elke dag minstens een half uur je huis, ook als het koud is. Je kan kiezen voor luchtreinigers om onzuiverheden te vermijden, maar dit vervangt geen frisse lucht. Als je een tuin hebt, kan je de luchtkwaliteit rondom je huis verbeteren met groenblijvende planten. Op Internet vind je veel informatie over welke planten de lucht het best zuiveren. Planten in huis zou ik zeker aanraden, ook in een apartementje. Mijn favoriete luchtzuiveraars zijn spathyfillum, varens en palmachtigen, maar er is meer keuze in de plantencentra. Als je in een zwaar vervuild gebied woont, zou ik je zeker aanraden om op regelmatige basis naar een bosrijk gebied te trekken of naar de zee. Een half uurtje per week zal al een verschil maken.

Naast onze binnenkant moeten we ook onze buitenkant verzorgen. Lichaamsbeweging is onmisbaar voor een gezond lichaam, maar ook persoonlijke verzorging is belangrijk. Zorg voor je lichaam. Gebruik geen verzorgingsproducten vol chemische rommel, maar maak zelf je verzorgingsproducten. Shampoo en zeep zijn heel slecht voor je. Natuurlijke zeep kan in beperkte mate, maar shampoo is een boosdoener. Ook de huidverzorgingsproducten bevatten vaak schadelijke ingrediënten. Vermijd ze. Natuurlijke zalven en producten zijn beter, maar ook daar heb ik zelf veel vragen rond: als er een marketingmachine achter staat, is het motief niet je gezondheid maar winst. Daarom maak ik zelf verzorgingsproducten en koop ik natuurlijke zeep. Recepten vind je online, maar met gewone plantaardige olie zoals kokosolie en olijfolie en zeezout kom je al ver. Deze drie kan je als basis gebruiken voor heel wat commerciële verzorgingsproducten. Smeer jezelf niet in met rommel en zorg dat er geen rommel via je huid in je lichaam komt door bijvoorbeeld wasmiddelen. Sta ook stil bij lijmen in meubels en decoratie-artikelen in je huis: dat komt ook in je lijf binnen. En neem voldoende rust. Blijf niet half de nacht op als je moe bent en las rustpauzes in als je voelt dat je lichaam het nodig heeft. Wees lief voor jezelf, maar juist streng genoeg.

Zorg ook voor de "binnenste kring". Dit zijn de mensen die het dichtst bij je staan, je dierbaren. Voed ze en verzorg ze zoals je jezelf verzorgt. Maar ga niet over je grenzen, ook zij moeten voor zichzelf leren zorgen. Kinderen kan je hierin begeleiden met advies en liefde. Volwassenen kan je respectvol wijzen op hun eigen verantwoordelijkheid. Sta er wel bij stil dat je enkel verantwoordelijk bent voor je eigen daden en je zorg niet kan opdringen aan anderen, ook niet je dierbaren. Geef hen wat binnen je mogelijkheden ligt en wat ze echt nodig hebben (niet wat je denkt dat ze nodig hebben).

Contact met de natuur

Deze regel sluit aan bij de vorige en hoort bij zelfzorg: contact met de natuur is goed voor je en noodzakelijk om gezond te leven en goed te kunnen functioneren. Dagelijks contact is helaas niet voor iedereen mogelijk in onze maatschappij. Kijk naar wat binnen je mogelijkheden ligt. Een dagelijkse wandeling in de natuur is ideaal, maar is het ook haalbaar voor je? Moet je hiervoor offers brengen? Kamerplanten en als dit binnen je mogelijkheden ligt huisdieren kunnen je helpen, maar ook dan moet je regelmatig een uitstap in de natuur plannen of een activiteit waarbij je letterlijk met de aarde in contact komt. Tuinieren en verzorgen van planten (ideaal is je eigen voeding kweken geeft je voldoende contact met de aarde. Er zijn ook mensen zonder tuin die groenten en fruit binnenshuis kweken. Het vervangt wel niet het echte "wroeten in de aarde" maar geeft wel contact met de aarde. Ook contact met dieren is heilzaam. Dit mag echter niet in een kunstmatige omgeving: het dier moet dier kunnen zijn.

Technologie vermijden

Technologie zit in elk aspect van ons leven. Waar we een tweetal decennia terug nog lachten met mensen die niet zonder gsm konden, lopen we zelf rond met onze smartphones. We raadplegen "ome Google" als we met vragen zitten en praten met onze vrienden op sociale media. En als we willen ontspannen, bestellen we even een film zonder ons huis uit te gaan of spelen we nog een spelletje op onze game consoles. Zelfs onze kinderen leren met computers en technologie: tablets, laptops en computers worden meer en meer geïntroduceerd in scholen en ja, er zijn ook toepassingen die je huisdier nuttig bezighouden als je uit gaat werken. Technologie is niet meer weg te denken uit onze levens.
Maar het is niet gezond. Als we enkel naar het fysieke aspect kijken (stil zitten, zelfde houding voor lange tijd of repetitieve bewegingen en niet minder knipperen met je ogen en staren, zien we dat technologie een negatieve invloed heeft op ons lichaam. De mogelijke stralingen die fel ontkend worden, laten we dan nog buiten beschouwing. Maar ook op energetisch niveau heeft technologie een negatieve invloed: veelvuldig contact zuigt ons energetisch leeg en verlaagt onze trilling. Ook hier circuleren veel theorieën over. Sommigen geloven dat de straling van technologische apparaten ons verzwakt, anderen dat statische elektriciteit ons beïnvloedt en nog anderen geloven dat lagere entiteiten, die ze demonen noemen, dit veroorzaken. Feit is dat een energetisch verzwakt lichaam verder verzwakt bij veelvuldig contact met technologie en dat je energetisch sterker wordt door technologie te beperken in je leven. De oorzaak achterhalen kan nuttig zijn voor je, maar hoeft niet.
Daarom raad ik je aan om regelmatig een computervrije periode in te lassen en om ook tv en radio te beperken in je leven. Zoek tastbare informatiebronnen. Print eventueel informatie die je wilt opnemen uit voor deze computervrije perioden. Ik ben geen voorstander van veel lezen, maar dit is een zeer goed alternatief voor Internet. Ontspanning hoeft ook niet van technologische apparaten te komen: haal ouderwetse gezelschapsspellen zoals dammen of mens-erger-je-niet in huis of ga gewoon even niksen of handwerken of praten met je huisgenoten. We moeten niets actiefs doen om ons te ontspannen, maar ook niet passief voor de buis hangen. Vaak zijn we overspannen door ons professioneel leven. Kijk wat je daar aan kan doen zodat je behoefte aan verstrooiing door tv of romans kleiner wordt.

4) Minder mediteren

Deze regel begreep ik zelf niet tot ik het begon toe te passen en merkte dat ik energetisch sterker werd. Na wat opzoekwerk op het Internet werd me veel duidelijk. De achterliggende redenen zijn te uitgebreid om hier op in te gaan en bovendien ook niet relevant. De meditatietechnieken die we hier in het Westen gebruiken en aanleren, zijn niet geschikt om dagelijks te gebruiken. Zelf ben ik geen voorstander van deze technieken omdat het, zoals met veel praktijken hier in het Westen, gereduceerd is tot slechts fastfood: het is voldoende om je honger te stillen, maar echt voeden doet het niet. Yoga en tai chi en andere technieken reken ik hier voor het gemak ook onder: gebruik deze enkel als je energetisch voldoende sterk bent. Als je bij het lezen van deze zinnen verontwaardiging of woede voelt, weet je dat je niet klaar was voor deze technieken. Ze werken wel en zijn zeer krachtige methodes, maar niet in de vorm dat we hier toepassen. Dan zijn ze schadelijk (ook al voel je je goed achterna). Dagelijks gebruik leidt tot euforie, groot welbevinden en materiële voorspoed, maar ook tot vervreemding en "zweven". Het leidt niet tot vrede en rust, wat het doel is van deze technieken (als gebruikt als je er klaar voor bent). Deze toestand van rust kunnen we niet bereiken als we niet de juiste fundering bouwen en als we niet vertrouwd zijn met de essentie en achtergrond van deze technieken. Bijf zeker weg van technieken waarbij de chakra's geopend worden en waarbij je leert de kundalini te laten stromen als je er niet klaar voor bent! Deze technieken zonder basis of voorkennis toepassen is schadelijk. Ook het opwekken van chi kan schadelijk zijn als je niet weet hoe je je kan ontdoen van het teveel aan chi (door te aarden/gronden).

Een techniek dat ik wel aanraad is bewust worden. Deze techniek is de basis voor de overige technieken en pas als je dit goed beheerst en erin slaagt om hiermee rust te vinden (geen euforie) kan je verder. Dit kan jaren duren of maanden, er zijn geen termijnen zoals we gewoon zijn bij onze fastfoodtechnieken. Deze techniek kan zonder schade dagelijks toegepast worden en neemt 5 tot 10 minuten in beslag (langer dan 15 tot 20 minuten is schadelijk als je niet over de juiste energetische basis beschikt). Ga rustig zitten of liggen met je ogen open en word je bewust van jezelf, je omgeving en de gedachten die vrij stromen. Hou je gedachten niet vast en oordeel niet. Voel en leef. Dit is ook een uitstekende aardingstechniek (gronden).

Geven en nemen

We worden aangemoedigd om te nemen, want enkel dan kunnen we voor onszelf zorgen. Eerst wij en dan de rest van de wereld. Regel 1 lijkt dit te bevestigen. En toch doet het dat niet: zelfzorg is niet nemen, maar zorgen. Het is een basisrecht van elk levend wezen: we hebben het recht om voor onszelf te zorgen. Het feit dat we op Aarde zijn, is een bevestiging van ons zijn. Als we niet voor onszelf zorgen, sterven we, fysiek of emotioneel. En juist tijdens dit stervensproces komen de excessen en nemen we meer dan nodig. We verlagen onze trilling en focussen op het materiële. Ik heb recht op eten, dus eet ik! Ik heb recht op dit lapje grond voor mijn gezondheid, dus neem ik! Ik heb recht op seks, dus neem ik! Enzovoort...Het spreekt voor zich dat excessen geen zelfzorg zijn, maar juist zelfvernietiging. We ervaren dit echter niet zo: we vergaren rijkdom of hamsteren voedsel of gaan over de grenzen van anderen omdat we het gevoel hebben dat we het nodig hebben. We hebben echter niet meer nodig dan goed voedsel en een gezonde leefomgeving. We hebben geen luxe-auto's, kasten vol schoenen of verzamelobjecten nodig, enkel gezond voedsel, zuiver water en een goede omgeving. Maar de excessen in ons leven maken onze honger groter en dwingen ons meer te nemen dan we nodig hebben. Kijk maar eens naar het gedrag van mensen tijdens koopjesperiodes: hebben ze werkelijk zakken vol kleding nodig? Of is het een angst dat een ander het zou kunnen nemen? We willen meer: we bladeren door reclameblaadjes en kijken reclamespotjes om te weten wat we allemaal missen. Met dit nemen ontnemen we anderen.
We nemen niet enkel van onze medemensen, maar ook van de Natuur. We kweken diepvriezers vol groenten, maar bestrijden elk klein diertje dat mee wilt eten. We hangen netten over onze fruitbomen zodat vogels niet met onze oogst gaan lopen en bakenen ons territorium streng af zodat ongewenste dieren niet kunnen nemen wat van ons is. We nemen en nemen.
Zelfs als we de vorige regels goed naleven en een perfect gezond en natuurlijk leven leiden, staan we energetisch zwak zolang we deze regel (en de volgende regels) niet naleven. We mogen niet meer nemen dan wat ons toekomt en waar we recht op hebben en moeten excessen vermijden, op elk gebied. Of het nu om eten en drinken gaat of om een verzameling snuisterijen of seks: excessen zijn zeer schadelijk voor ons energetisch lichaam. Zorg voor een evenwicht in nemen en geven.
Misschien heb jij wel de zaadjes in de grond gestoken en de plantjes verzorgd tot ze vol hingen met sappige vruchten, maar jij bent niet diegene die de planten tot leven heeft gebracht. De planten en de vruchten zijn niet jouw bezit. Ze zijn, net zoals jij, een deel van de Natuur. Neem wat jij en je gezin nodig heeft voor nu en de komende tijd (tot aan de volgende oogst) en geef de rest weg aan je medemens en de Natuur. Laat vogels toe om van je bessen te snoepen als je genoeg hebt voor jezelf en geef eten weg aan diegenen die het nodig hebben in je direct omgeving. Hamster niet meer dan nodig om de tijd tot de volgende oogst te overbruggen. Er zal altijd genoeg zijn en bovendien is het niet jouw bezit.

Geef ook weg in tijden van voorspoed: verkoop je spullen niet tweedehands, maar geef ze aan diegenen die het nodig hebben en geef eten aan diegenen die geen gezond voedsel kunnen kopen in je directe omgeving. Koop je geweten niet af met schenkingen aan mensen in nood in "Verwegistan", maar koop eten en spullen voor mensen in "Vlakbijstan". Als je binnenste kring voldoende heeft en goed verzorgd heeft, ga dan een stapje verder en kijk naar de mensen in je wijk, familie en vriendenkring die tekorten hebben. Help hen binnen je mogelijkheden en voed en verzorg hen met respect voor hen en jezelf. Maak ze niet afhankelijk van je hulp, maar sta ze bij zodat ze in staat zijn om op eigen kracht uit hun situatie te geraken. Gezond eten en drinken en liefde en begrip kan hen helpen, maar is geen garantie. Dring je hulp niet op als het niet gewenst is.

Aura versterken

Als je lichaam aangesterkt en gevoed is en je energetische balans begint te hervinden, is het tijd om je aura te versterken. Velen van ons hebben een te "diffuus" aura: onze energie is als het ware overal en nergens, strekt zeer ver en is zeer dun. Een gezond energetisch lichaam kan groot zijn, maar is dicht bij het lichaam aanwezig. Een zwakke aura zorgt dat we opgaan in anderen en situaties en als het ware onszelf verliezen. We hebben geen barrière en halen alles binnen. Hetgeen we binnenhalen kan goed zijn voor ons, maar ook slecht. Ik hou persoonlijk niet van de dualiteit tussen goed en slecht, maar gebruik deze termen hier wel omdat we alles dat onze trilling verlaagt als slecht voor onszelf ervaren. Onze trilling wordt gedwongen verlaagd en we "trillen" niet meer op onze natuurlijke frequentie. Je aura versterken, helpt je je eigen frequentie hervinden en in balans geraken. Je kan het versterken zonder de vorige stappen, maar voor een blijvend resultaat zal je alle voorgaande regels moeten toepassen en onderhouden.

Een eenvoudige oefening dat ik ook bij kinderen gebruik, noem ik de "zeepbel". Ga rustig zitten of liggen met open ogen. Word je bewust van je lichaam en je omgeving. Adem rustig en stel je voor dat je in een grote zeepbel zit. Van kop tot teen zit je in een reusachtige zeepbel. De zeepbel "zweeft" rond je op een afstand van ongeveer 30 tot 50 cm. Deze afstand kan je verkleinen tot je je comfortabel voelt in je zeepbel. De zeepbel is aangenaam warm. Je voelt je veilig en geborgen. Als je dit overal in je lijf voelt, stel je je voor dat er een wit licht uitstraalt vanuit je hart en dat dit licht de zeepbel volledig vult. Dit kan snel gaan of heel traag, het maakt niet uit hoe lang het duurt. Neem je tijd en sluit je ogen als dit beter werkt voor je. Voel de warmte en het licht. Je zeepbel is veilig. Stel je nu voor dat er donkere schimmen op je zeepbel afkomen en kijk hoe ze afketsen op je zeepbel en oplossen in het niets. Je zeepbel is stevig en houdt alles dat slecht is weg: er kan niets doordringen als jij het niet wilt. Voel de veiligheid en laat je angst los. Angst zal je zeepbel verzwakken en toelaten dat de schimmen binnen kunnen, ook woede heeft dit effect op je zeepbel. Hou je zeepbel sterk door alles dat je raakt (je bang of kwaad maakt) uit je zeepbel te verbannen. Neem na deze oefening rustig de tijd om na te genieten en tot jezelf te komen. Je aura is nu versterkt. Je staat energetisch sterker. Als je deze oefening vaak doet, zal je merken dat je het vanzelf aanvoelt als je aura verzwakt. Je hebt dan niet meer de visualisatie van een zeepbel nodig, maar kan je aura versterken door het gewoon te willen versterken. De behaaglijke warmte voel je dan door je lijf stromen zonder dat je de symboliek nodig hebt. Bij sommigen duurt dit een paar dagen, bij anderen jaren. Er is geen vaste termijn en ook geen termijn waarbinnen je het moet kunnen. Er is geen juiste of foute manier en een "terugval" naar de zeepbel is niets om je voor te schamen. Het is zoals het is en je hebt op dat moment nodig wat je nodig hebt. Zelf merk ik dat er periodes zijn (zoals tijdens zwangerschappen of andere situaties) dat ik het beeld van de zeepbel nodig heb om mijn aura te kunnen versterken en dat er periodes zijn dat ik mijn aura versterk zonder dit beeld. Het is zoals het is. Erover nadenken en piekeren helpt niet, maar verergert de situatie enkel.
Zelf merk ik dat er periodes zijn (zoals tijdens zwangerschappen of andere situaties waarbij hormonen door mijn lijf gieren) dat ik het beeld van de zeepbel nodig heb om mijn aura te kunnen versterken en dat er periodes zijn dat ik mijn aura versterk zonder dit beeld.

Rituelen

Er zijn vele rituelen die je energetisch beschermen. Hiervoor moet je niet richting voodoo en zwarte magie gaan of een jarenlange training volgen. Ook jij kan jezelf en je dierbaren energetisch beschermen. Je moet er wel bij stilstaan dat elke actie in het energetische een weerslag kent, afhankelijk van de methode die je gebruikt is dit "goed" of "slecht" voor je. Daarom raad ik je aan om enkel met de zogenaamde witte magie te werken en de zwarte magie te vermijden in je leven. Zwarte magie werkt even goed als witte, maar de weerslag hiervan is een verlaging van je trilling. Je wordt als het ware "vaster" en "materiëler" en dit verwijdert je meer van je natuurlijke frequentie. Witte magie houdt je trilling in balans. Besef ook dat je in je leven een frequentie zal aantrekken dat overeenkomt met je eigen frequentie: lagere frequentie trekt materiële mensen aan en tastbare problemen (zoals bijvoorbeeld financiële tegenslag, ongedierte in huis, ongelukken, enz...). Een hoge frequentie versterkt je eigen natuurlijke frequentie en uit zich niet altijd op materieel gebied, maar op energetisch en emotioneel: je voelt je beter en in balans, ook al leef je in armoede.
Maar hoe herken je welke magie je gebruikt? Een simpele regel is dat hoe complexer een ritueel, hoe vaster (donkerder). Veel attributen en verplichtingen, met of zonder dood of lijden, is zwart. Offers, of het nu menselijk, dierlijk of plantaardig is, horen niet bij witte magie. Geven zoals besproken onder regel nummer 5 is geen offer en kan bij witte magie. Diegenen onder ons die met magie werken, zijn runenstenen of andere attributen en ingewikkelde rituelen gewoon. Het is hoe magie ons is aangeleerd. Zuivere, witte magie heeft geen rituelen of attributen nodig. Er zijn geen gezangen of dansen. De magie is. Ik wil hier niet oordelen over welke magie beter is, maar gezien de weerslag raad ik je aan zo licht mogelijk te werken. Zuivere witte magie zijn we echter verleerd en kunnen we pas beheersen als we de voorgaande regels naleven.

Het eenvoudigste ritueel dat ik hier kan beschrijven, is gedachtekracht. Denk gewoon wat je wilt bereiken en het zal gebeuren. Zo eenvoudig is het. Helaas zijn we zo vast geworden dat dit ritueel ook het moeilijkste is voor ons (hoewel natuurlijk). Het vergt oefening en training en het naleven van de vorige regels. Er zijn weinig mensen die dit kunnen. We hebben vaak symbolen en attributen nodig om dit te kunnen realiseren (en dit maakt het dan minder wit). Ook onze gedachtenstroom (aangemoedigd door onze rationele maatschappij) en onze angsten en andere al dan niet onderdrukte gevoelens belemmeren dit ritueel. Er is als het ware een dam dat ons tegenhoudt. Concreet denk je wat je wilt. Wil je energetische bescherming? Denk dan dat je veilig bent en je zal veilig zijn. Wil je iemand anders beschermen? Denk dan dat die persoon veilig is. Besef dat, als je energetisch niet klaar bent, je angsten en overige gevoelens mee gestuurd worden bij deze gedachte en dus ook het ritueel kunnen beïnvloeden. Leer eerst je angsten en gevoelens beheersen zodat je angsten niet waarheid worden. Met dit ritueel kan je ook grond zegenen en de grenzen van je eigendom afbakenen om het slechte buiten te houden. Je zal merken dat mensen die een slechte invloed hebben op je energetisch lichaam je zullen ontwijken. Een herhaling kan nodig zijn bij verzwakking.

Een ander ritueel dat minder training nodig heeft, is de zeepbel. Versterk je zeepbel en leg een zeepbel rond diegenen of de plaatsen die je wilt beschermen. Herhaal als nodig. Dit kan je ook met meerdere personen om het effect te versterken. Ook hier moet je eerst leren je angsten en woede los te laten: ze kunnen juist de "zeepbel" verzwakken en lagere frequenties lokken. Water is het eenvoudigste attribuut dat gebruikt kan worden. Vul een grote fles (5L bijvoorbeeld) of vat met water (mag van de kraan). Ga rustig zitten en leg je handen op de fles. Voel het water in de fles en denk nu dat het water in de fles gezegend wordt door je handen. Als dit moeilijk is, stuur je woorden naar het woorden ("wees veilig" of "bescherm" of ander...). Als je het gevoel hebt dat het water gezegend is, gebruik je het om je te wassen of om de personen die je wilt beschermen te wassen (of te besprenkelen zoals met wijwater wordt gedaan) of om de grenzen van je eigendom of je drempel nat te maken. Andere attributen zijn kruiden zoals knoflook, wilde salie, tijm, zwarte komijn en planten zoals judaspenning en paarse distel. Knoflook werd in bepaalde landen boven deuren gehangen om het kwade te weren en judaspenning voor de deur geplant. Zwarte komijn werd in propere zakdoeken gewikkeld en op het lijf gedragen. Paarse distel in je tuin werd ooit als een zegening gezien. Er zijn nog andere kruiden die je kunnen helpen om je energetisch te beschermen. Weet wel dat hoe complexer hoe donkerder de magie en dat bij lichtere magie geen levende wezens gedood worden (ook geen planten). Je kan wel thee trekken van bijvoorbeeld tijm en gedroogde distel boven je deur hangen, dat zal beschermen, maar zal "grijzer" zijn dan zuivere magie.

8) Lokaal versus globaal

De wereld wordt steeds kleiner en we worden meer en meer wereldburgers. Toch zijn we dit niet. Ja, we delen samen de Aarde en zijn mee verantwoordelijk voor de Aarde, maar we kunnen enkel verantwoordelijk gesteld worden voor de gevolgen van onze daden, niet voor die van de rest van de wereld. We kunnen niet de last van de wereld en hun zonden dragen, enkel die van onszelf. Er zijn veel acties die ons aanmoedigen om meer en meer met de wereld bezig te zijn zoals bijvoorbeeld de Global Citizen initiatieven en de meditatiesessies om de Aarde te helen. Het is mooi en nobel, maar niet gezond voor ons individueel energetisch welzijn. Je aura wordt diffuus en van je weg gehaald. Dit kan goed voelen en je het gevoel geven dat je sterk bent want je hoort en voelt het "Geheel", maar dit is niet goed voor je. Je energie hoort bij je materie, dus je lichaam. Je aura hoort dicht bij je lichaam te zijn en je te beschermen. Deze nobele initiatieven verzwakken je aura en laten je energie als het ware wegstromen. Hierdoor komen er "gaten" in je beveiliging en ben je vatbaar voor lagere trillingen. Je laat de deuren wagenwijd openstaan voor allerlei entiteiten en energieën en laat mensen die je willen gebruiken of misbruiken toe in je leven. Zelfs als je met veel discipline bovenstaande regels toepast, zal je energetisch zeer zwak staan als je je laat verleiden tot dergelijke activiteiten. Ja, ze zijn goed voor de mensheid en nodig, maar mogen enkel gedaan worden door mensen die er energetisch sterk genoeg voor zijn! Anders is het nefast voor de mensheid want je angsten, je woede en je "beveiligingsgaten" worden mee gestuurd met je goede intenties zonder dat je je hiervan bewust bent.
Daarom zijn de "kringen" belangrijk. Dat is de manier om je steentje bij te dragen aan de mensheid, niet ongeoefend mee mediteren om de Aarde te helen. De kringen heb ik al in een andere blogpost besproken, maar ik wil het hier kort herhalen. Zorg eerst voor jezelf (de kern van je kring), dan voor diegenen die je dierbaar zijn (de binnenste kring), vervolgens voor de mensen in je directe omgeving (buren, familie en vrienden), daarna de mensen die een beetje verder van je staan (kennissen, wijkgenoten, dorpsgenoten) en zo telkens een kring verder tot je bij de mensheid uitkomt. Pas als je voor elke kring hebt gezorgd binnen je mogelijkheden en niemand meer kan helpen binnen deze kring, ga je verder naar de volgende kring. Je inspanningen in elke kring zullen een rimpeleffect veroorzaken waardoor mensen ook hun eigen kringen gaan verzorgen tot ze bij de mensheid uitkomen. Als je achterneef zware financiële problemen heeft en je wetende dat hij zichzelf veel moet ontzeggen geld schenkt aan mensen in een ver land, help je niet, maar veroorzaak je een energetisch onevenwicht en verzwak je je energetisch lichaam. Maar als je achterneef je hulp niet wilt aannemen en je het geld gebruikt om iemand uit de volgende kring te helpen, help je de mensheid. Je kan immers geen mensen helpen die niet geholpen willen worden. Besef wel dat hulp niet betekent je oude rommel doorgeven of beslissen hoe anderen moeten leven en wat ze moeten eten, maar hen geven wat ze nodig hebben. Vraagt iemand geld en je weet dat die persoon daarmee excessen gaat kopen, dan mag je het weigeren, maar als diezelfde persoon geld vraagt om eten te kopen, dan is weigeren niet goed voor je energetisch lichaam (misschien wel voor je materieel).