Over energetische parasieten (in menselijke vorm)

Er zijn veel soorten parasieten en ook in de energetische wereld vinden we parasieten terug. Net zoals bij fysieke parasieten leven zij van een gastheer: zij voeden zich met de energie van de gastheer. Dit is geen kwade wil of opzet. De parasiet weet niet beter. Ik wil het in deze blogpost hebben over de energetische parasiet waar wij in onze verschijningsvorm het meeste (bewust) mee in aanraking zullen komen, namelijk de parasiet in menselijke vorm. Het gaat niet om zwarte magie, maar om mensen die onbewust energie onttrekken van anderen.

Het probleem

Je voelt je plots moe en leeg nadat je iemand hebt gesproken. Het gebeurt telkens opnieuw bij dezelfde persoon. En je staat er niet bij stil en schrijft het toe aan externe factoren zoals weer, werkdruk, stress, ziekte,... . Maar feit is dat je je tot dat moment niet slecht voelde.

Parasiteren?

Een parasiet is zich niet echt bewust van zijn gastheer, althans niet zoals de gastheer bewust is van de parasiet. Het diertje of het organisme ziet een voedselbron en voedt zich. Hij heeft kwade wil en zijn focus ligt niet op het pesten van zijn gastheer maar overleven. Iets gelijkaardigs kan ook op energetisch niveau gebeuren: een wezen kan zich energetisch voeden aan een ander. Aangezien wij allemaal een energetisch lichaam hebben, kan het gebeuren dat een parasiet onze energie onttrekt. Net als bij het diertje of organisme gebeurt dit niet bewust of opzettelijk: het gaat ook hier om overleven.

We kunnen bewust energie sturen naar iemand om die persoon op te kikkeren (doe dit enkel op verzoek omdat dit een weerslag op je kan hebben als je het ongevraagd doet!, zie blogpost: Stuur me geen licht of liefde). Op dezelfde manier kunnen we energie van iemand onttrekken. Dit kan bewust (zwarte magie) of onbewust. Wanneer dit gebeurt voelt het fysieke lichaam zich uitgeput en dit heeft weerslag op de gezondheid. Ook kan die persoon nachtmerries krijgen of vage klachten. De persoon die bewust of onbewust de energie ontvangt, voelt zich sterker en beter.

Hoe bescherm je jezelf?

Je kan je beschermen met amuletten of andere "gezegende" voorwerpen. Toch is dit niet nodig. Deze voorwerpen zijn er om je energetisch lichaam te versterken en dat versterken doe je eigenlijk zelf, op eigen kracht. Het voorwerp is slechts een overbodig instrument. Je hebt het dus niet nodig. De beste manier is wat ik "bescherm je pit" noem: je staat stil bij je lijf en je energetisch lichaam en voelt de Aarde en de energie rondom je. Dit kan liggend, zittend of staand. Ook andere aardingsoefeningen kunnen je helpen: zodra je gegrond bent, is je energie afgeschermd en als het ware vastgeankerd aan je fysieke verschijningsvorm. Het is dan zeer moeilijk om je energie af te tappen.

De persoon die je energie aftapt, zal ook in de fysieke wereld over je grenzen gaan. Dit gebeurt ook vaak onbewust. Het heeft dus geen zin om kwaad te worden, want de persoon in kwestie is zich van kwaad bewust. Vaak ziet die persoon je als een zeer goede vriend of vertrouwenspersoon. Na contact met jou voelt hij zich stukken beter. Dit gebeurt natuurlijk vaker tussen goede vrienden, maar het verschil is dat die persoon de enige is die zich na elk contact beter voelt en regelmatig over jouw grenzen durft gaan. Ja, soms voel je je wel eens leeg na een contact, maar als dit elke keer gebeurt moet je erbij stilstaan. De energetische parasiet zal contact blijven zoeken en weinig aandacht schenken aan je welbevinden. Zodra je een duidelijke grens trekt, zal het contact verwateren of verbeteren tot een positieve wisselwerking (echte vriendschap).

Kwaad worden heeft geen zin en verergert de situatie meestal. Net zoals bij bewust energie sturen of ontnemen, kan het parasiteren ook op afstand. Woede is een hevige emotie en verbreekt tijdelijk je contact met de Aarde (je bent minder gegrond). De beste reactie is dit aanvaarden en er bewust van zijn dat deze persoon je echt geen kwaad wilt doen en zich er helemaal niet van bewust is. Ik ben er zeker van dat de meesten enorm zullen schrikken en schamen als je ze dit zou kunnen bewijzen.

Hoe stop je zelf?

Als je beseft dat je zelf een dader bent in plaats van een slachtoffer heb je zelf al de eerste stap gezet. De volgende stap is inzicht: hoe komt het dat je energie bij nodig hebt? Misschien heb je een trauma opgelopen dat je niet verwerkt krijgt of misschien werk je teveel met technologie of misschien ben je zelf slachtoffer en probeer je dit onbewust te compenseren of misschien is er een andere reden? Als je geen reden vindt, maar zeker bent dat je dit doet, moet je niet verder zoeken. De reden is dan onbelangrijk. Je mag niet oordelen over jezelf en jezelf zeker niet neerhalen. Dit gebeurt automatisch en je hebt er geen controle over. Het enige dat je kan doen is je eigen energie versterken. Je kan je energie versterken door aardingsoefeningen, maar ook sport, massage, contact met de natuur en af en toe je lijf even rust te gunnen (weg, computer en tv! even stilte en rust).

Schenk de ander bewust aandacht en luister bewust. In het begin zal dit geforceerd voelen en zal je er moe van worden, maar na een tijd merk je dat er een wisselwerking op gang komt waarbij jullie beiden elkaar energie geven en ontnemen, in evenwicht. Respecteer de grenzen van de ander en wees er bewust van dat een nee niet persoonlijk is. Het gaat niet om jou, maar de ander.

Onzin!

Het klinkt allemaal vergezocht en als je niet vertrouwd bent met het energetische lijkt dit allemaal onzin. Ik wil me hier ook niet verdedigen en je bewijzen dat het mogelijk is om (zelfs op afstand) energie af te tappen van een ander. Maar als je je moe voelt, ongeacht of dit na contact met iemand is, kan het zeker geen kwaad om mijn raad op te volgen. Neem meer tijd voor jezelf, wees bewust van je lijf en de begrenzingen van je lijf en kom meer in contact met de natuur. En als je zelf regelmatig grenzen uitdaagt: stop ermee en respecteer de ander. Neem tijd voor jezelf zodat je alle aandacht krijgt dat je zelf nodig hebt. Dan zal je niet meer de behoefte hebben om over grenzen te gaan.

NB

Een gelijkaardig leegzuigen kan gebeuren na contact met een groep: je voelt je leeg achterna. De tips hierboven kan je dan ook gebruiken. Aardingsoefeningen en even tijd voor jezelf voor en na het contact kan je energie herstellen. Een aantal oefeningen kan je ook tijdens het contact doen, zoals rustig ademen of je voetzolen bewust voelen of je energetisch lichaam afschermen. Vooral leerkrachten en opvoeders of mensen die beroepsmatig of als vrijwilliger in contact komen met hulpbehoevenden, ervaren dit regelmatig, maar het kan ook gebeuren bij een concert of zelfs een markt.